Den randiga kalendern – ta makten över ditt välmående

av | 19 maj, 2021

Den randiga kalendern – Apropå återhämtning under själva arbetsdagen. Det här är något jag själv blev rekommenderad under en pressad tid i mitt liv, och jag har fört det vidare till mången driven ledare.

När jag först hörde det förstod jag ingenting. Randig, vadå randig? Jo, bygg in micropauser och återhämtning under hela dagen, med jämna mellanrum. Pauserna utgjorde liksom själva ränderna.

Och apropå detta; i ett alldeles strålande webinar idag om innovativ arbetsmiljö framkom att forskningen fortsätter starkt rekommendera micropauser under arbetsdagen. Inte bara efter, eller på semestern. Kan vara vad som helst – en bra låt, några vågen för dig själv, ring och säg hej till någon, djupandas tre ggr, dra ett skämt. Dela med dig av vad du gör till kollegorna även om det känns fånigt! Själv brukar jag vifta med armar och ben och göra mer eller mindre osynkade kroppsrörelser 🤦‍♀️😅. (När jag inte glömmer bort det…)

Särskilt glad blev jag att gemensam reflektion låg i topp på vad som skapar effekt i arbetet. *I topp*. Det bekräftar allt vi gör i Mastermind/Ledarforum, läs mer om det här.

Trevlig dag! 👋

Tack Centre for Global HRM vid Göteborgs Universitet, Hub Stockholm vid Stockholms Universitet, Lina Ejlertsson, Caroline Forssbaeck, Elisabet Palmér, Susanna Toivanen, och (Char)lotta Stern för ett givande och superproffsigt webinar.