Min resa

Ledarskap spelar roll.

Paxamare Leadership drivs av mig, Anna Bergstrand. Under 20 år har jag haft förmånen att få förtroendet från mina kunder att stödja dem i att ta sitt ledarskap och sina verksamheter till nästa nivå. Jag har integrerat min bakgrund som ekonom och affärsutvecklare med djupgående insikter och vidareutbildningar i ledarskap, gruppdynamik och coachning.

Till dags datum har jag teamutvecklat, coachat, rådgivit och utbildat hundratals ledare från första linjen till koncernnivå, inom branscher såsom IT, bygg, sjöfart, life science, customer experience, arkitektur, finans och hälso- och sjukvård.

Ursprungligen är jag civilekonom från Internationella ekonomlinjen vid Handelshögskolan i Umeå. Därefter har jag fördjupat min ledarskapskompetens genom ett flertal omfattande och ackrediterade utbildningsprogram: Co-Active Coaching Co-Active Training Institute
(f d CTI), Organizational & Relationship Systems Coaching CRR Global, Det professionella samtalet Stockholms Universitet, Reflector Big Five Assessment utvärderingsinstrument, Stresshantering/Coping skills SLH, med flera. 

Jag har chefserfarenhet från roller såsom VD Skandinavien IT-branschen, HR-chef sjöfart, Leadership & Training Manager Customer Experience, VD egna bolag. 

Under våren 2020 passade jag på att förverkliga den nära 20 år gamla drömmen om att ta examen som Fartygsbefäl klass VIII, vilket öppnar upp för målet att även utföra mitt ledarskapsvärv ombord istället för enbart på land. 2001-2002 seglade jag över Atlanten, jobbade på segelbåtar i Västindien, seglade tillbaka, jobbade i hela Medelhavet. Leveransseglingar genom piratvatten och över Engelska kanalen följde. Därefter blev livet sig aldrig riktigt likt, åtminstone inte på insidan.

 Vad finns i ett namn – Paxamare

Att koppla ledarskapsutveckling till navigation har varit naturligt för mig sedan länge, framför allt sedan jag jobbade på segelbåtar som korsade Atlanten, Biscaya eller Adenviken. Jag har seglat sedan barnsben, för att i vuxen ålder på egen båt mestadels ha med mig nybörjare, som jag steg för steg coachat in i seglandet. 

A Mare speglar således att jag älskar sjön. Liknelserna som navigation för med sig till ledarskap är dessutom oändliga. Några exempel: Ändra din kurs med några enstaka grader, och du kommer på sikt till en helt annan kontinent; det vill säga, små förändringar i ditt ledarskap kan göra stor skillnad. Ibland är havet lugnt, ibland guppigt, ibland stormar det – arbetslivet och livet i stort är ett ständigt balanserande av hur det än är. Jag pratar därför inte om livspusslet eller balans i livet; jag pratar om att balansera. Ett verb. Något vi gör, något vi väljer hur vi ska vara med eller hantera. Total balans uppnår vi först när vi dör, inte en dag tidigare. Och då balanserar jag hellre!

Pax är ett ord jag av någon anledning alltid gillat. Fred på latin – storslaget och högtidligt så det förslår, så låt oss därför applicera det på verkligheten. Många har upplevt konsekvenserna av ”krigsföring” på arbetsplatsen, och något gott har väl aldrig kommit ur det. Vi behöver ”come in peace”, med goda intentioner för dem vi möter och arbetar med. En sund relation är både trygg och utmanande. Det är detta som skapar rum för riktig utveckling, och i slutändan långsiktigt positiva resultat. 

Sedan sydde jag helt enkelt ihop det.

Paxamare. Ledarskap spelar roll.

Kontakt

Godkänn