Om Paxamare

Vem är jag?

Paxamare Leadership drivs av mig, Anna Bergstrand. Under 20 år har jag hjälpt mina kunder att ta sitt ledarskap och sina verksamheter till nästa nivå. Jag har byggt på min bakgrund som ekonom och affärsutvecklare med  vidareutbildningar i ledarskap, gruppdynamik och coachning.

Fram till idag har jag teamutvecklat, coachat, rådgivit och utbildat många, många ledare från första linjen till koncernnivå. Inom branscher såsom IT, hållbara förpackningar, bygg, sjöfart, life science, customer experience, arkitektur och finans.

Min bakgrund och erfarenhet
Civilekonom från Internationella ekonomlinjen vid Handelshögskolan i Umeå. Chefserfarenhet från roller såsom

 • VD Skandinavien
 • HR-chef
 • Leadership & Training Manager

Fördjupad ledarskapskompetens genom ett flertal omfattande, ackrediterade utbildningsprogram:

 • Certifierad i Team Pro, Lead Forward, Reflector Big Five
 • Co-Active Coaching, Co-Active Training Institute (f d CTI)
 • Organizational & Relationship Systems Coaching, CRR Global
 • Samtalsmetodik, Stockholms Universitet
 • Fartygsbefäl kl VIII

Fartygsbefäl är kanske lite extra speciell, då den öppnar upp för möjligheten att hjälpa mina samarbetspartners i en helt annan miljö – till havs. 2001-2002 seglade jag över Atlanten, jobbade på segelbåtar i Västindien, seglade tillbaka, jobbade i hela Medelhavet. Leveransseglingar genom piratvatten och över Engelska kanalen följde. Därefter blev livet sig aldrig riktigt likt, åtminstone inte på insidan. Befälsexamen var en 20 år gammal dröm jag förverkligade för ett par år sedan.

Vad finns i ett namn – Paxamare
Att koppla ledarskapsutveckling till navigation har länge varit naturligt för mig. Jag har seglat sedan barnsben, för att i vuxen ålder på egen båt mestadels ha med mig nybörjare, som jag steg för steg coachat in i seglandet. Gruppdynamik, konflikthantering och personligt ledarskap är sällan så tydligt som på en liten båt.

A Mare speglar alltså att jag älskar sjön. Liknelserna som navigation för med sig till ledarskap är oändliga.
Några exempel:

 • Ändra din kurs med några enstaka grader och du kommer på sikt till en helt annan kontinent. Det vill säga, små förändringar i ditt ledarskap
  kan göra stor skillnad.
 • Ibland är havet lugnt, ibland guppigt, ibland stormar det – arbetslivet är ett ständigt balanserande.

Jag pratar därför inte om ’balans i livet’ – jag pratar om att balansera. Ett verb. Något vi gör, något vi väljer hur vi ska vara med eller hantera.
Total balans uppnår vi först när vi dör, inte tidigare. Då balanserar jag hellre!

Pax är ett ord jag av någon anledning alltid gillat. Fred på latin – storslaget och högtidligt så det förslår, men låt oss koppla det till arbetsplatsen. Vi behöver ”come in peace”, med goda intentioner. Det skapar rum för riktig utveckling, och i slutändan långsiktigt positiva resultat. 

Sedan sydde jag helt enkelt ihop det.

Paxamare. Ledarskap spelar roll.

Kontakt

Godkänn