Strategisk affärsutvecklingsdag

av | 1 juli, 2020

I juni hade jag en viktig dag tillsammans med min företagarkollega Anna Roos Affärspartner AB. Anna är co-founder, styrelseledamot och tidigare VD i mediebolaget Getonboard som tog reklamen till SJ-tågen. En minst sagt erfaren, kompetent och dessutom rolig kollega att arbeta tillsammans med.

Vi arbetade intensivt på målsättning, strategi och aktiviteter under en lång dag. Möra och genomarbetade åkte vi sedan åt varsitt håll med förnyad energi inför vårt företagande.

Dagens tankar
• Tänk om fler tog sig tid att reflektera; oftare och grundligare.
• Ensam är inte stark. Ta stöd av någon du fungerar bra med, vad det än är du har framför dig.
• Ät gott.

Låter det för basic? Det komplexa har ofta en basnivå som du behöver stå på. Ju stadigare plattform du står på, desto enklare blir det att balansera när det blåser.

Ta till exempel det här med att äta gott. När jag utbildat i konflikhantering eller gett råd inför något annat särskilt krävande har ett av mina stalltips handlat om något så basalt som att se till att alla har mat i magen. På små barn märks det direkt när deras blodsockernivå sjunker – låg toleranströskel och stök vid motgång. Vi vuxna? Vi tror att vi har lärt oss hantera en låg blodsockernivå, men det sipprar ut på andra sätt. Sämre beslut, irritation vi försöker maskera, ett tonläge som rimmar falskt. I slutändan kan det påverka kvaliteten, vare sig vi eller dem vi samspelar är medvetna om detta eller inte.

Så. Ta hjälp av någon du har förtroende för, tänk stort och låt smaklökarna få sitt.