Paxamare på sjön – ledarskapsutveckling till havs

av | 5 juni, 2020

Idag passerade jag en milstolpe som fröet såddes till för länge sedan – jag har examinerats som Fartygsbefäl klass VIII. Detta öppnar upp för att jag kan ta min verksamhet till sjöss och kombinera befälhavarskapet med ledarskapsutveckling och teamutveckling.

Gruppdynamik, förmåga till självledarskap/personligt ledarskap och konflikthantering får sällan så avgörande betydelse som ombord på en båt. Det relaterar klockrent till våra arbetsplatser i land – självledarskap, teamutveckling, en grupps inre effektivitet och yttre resultat. Allt påverkas av hur vi leder oss själva och samspelar med andra.

I början av 2000-talet gjorde jag ett karriäruppehåll och seglade över Atlanten i en 42-fotare (12 m), jobbade på segelbåtar i Västindien, seglade tillbaka och fortsatte jobba Medelhavssäsongen. Jag har transportseglat genom piratvatten och över Biscaya. Erfarenheterna satte sig i mitt DNA och har sedan dess applicerats i rollerna som chef, konsult eller coach.

Dagens tankar
• Vilken målsättning styr ni emot i ditt team?
• Hur vill ni ha det på resan dit, givet att det kan ta allt från kort till hyfsat lång tid att komma fram?
• Är det kanske dags att revidera målet och skapa engagemang kring en omformad målbild?

Våren 2020 fick vi allihop ställa helt om; nu gällde för ovanlighetens skull radikala omställningar istället för små justeringar.

Oavsett grad av förändring kan du med Paxamare på sjön ta möten, ledarskapsutveckling, teamutveckling, era ledarforum, arbetet med er ledarstrategi – till havs. Tankar och planer rör sig per definition i vattnet och formas naturligt.

Kontakta mig om du vill veta mer eller funderar över ert nästa drag.