Paxamare på sjön – ledarskapsutveckling till havs

av | 5 juni, 2020

Idag passerade jag en milstolpe som fröet såddes till för länge sedan – jag har examinerats som Fartygsbefäl klass VIII. Detta öppnar upp för att jag på sikt kan ta min verksamhet till sjöss och kombinera befälhavarskapet med ledarskapsutveckling.

Gruppdynamik, förmåga till självledarskap/personligt ledarskap och konflikthantering får sällan så avgörande betydelse som ombord på en båt. Det relaterar klockrent till våra arbetsplatser i land – ledarskap, teamutveckling, en grupps inre effektivitet och yttre resultat. Allt påverkas av hur vi leder oss själva och samspelar med andra.

I början av 2000-talet gjorde jag ett karriäruppehåll och seglade över Atlanten i en 42-fotare (12 m), jobbade på segelbåtar i Västindien, seglade tillbaka och fortsatte jobba Medelhavssäsongen. Jag har transportseglat genom piratvatten och över Biscaya. Erfarenheterna satte sig i mitt DNA och har sedan dess applicerats i rollerna som chef, konsult eller coach.

Dagens tankar
• Vilken målsättning styr ni emot i ditt team?
• Hur vill ni ha det på resan dit, givet att det kan ta allt från kort till hyfsat lång tid att komma fram?
• Är det kanske dags att revidera målet och skapa engagemang kring en omformad målbild?

Våren 2020 fick vi allihop ställa helt om; nu gällde för ovanlighetens skull radikala omställningar istället för små justeringar.

Oavsett grad av förändring kan du med Paxamare på sjön ta möten, konferenser, ledningsgruppsutveckling, teamutveckling, era ledarforum, arbetet med er ledarstrategi – till havs. Tankar och planer rör sig per definition i vattnet och formas naturligt.

Kontakta mig om du vill veta mer eller funderar över ert nästa initiativ.