”Ge bort det bästa du har” – Din effektiva ledningsgrupp

av | 20 november, 2020

I våras fick jag Ulric Rudebecks ”Din effektiva ledningsgrupp” som present av författaren själv. Boken är en DIY kring att leda och praktiskt arbeta i ledningsgruppen; en grupp med andra syften och mål än övriga.

Den är fylld med steg-för-steg handledning i vad du behöver göra och hur. Exempel, checklistor, mallar. Blandning teori och praktik, mest praktik. Varm rekommendation från mig att ta till sig, vare sig du är ny, blivande eller erfaren VD.

Ulric och jag känner inte varandra sedan tidigare, och igår hade vi telefonmöte istället för den lunch jag skulle bjudit på. Efter att i våras ha deltagit på SIS webinar rörande standard för LG-arbete kände jag mig dock trygg i att mötet skulle bli bra.

Det jag nästan är gladast för idag är upplevelsen av en senior konsult som, med erfarenhet från ca 500 ledningsgrupper, fortfarande har nyfikenheten, frågvisheten och intresset kvar. Inget självupptaget ”jag har alla svaren”. #Kudos.

Några tankar.

– ”Ge bort det bästa du har” sa han 💪. Fantastisk mening. Det blir en automatisk ”då måste nästa grej vara ännu bättre” d v s ständig förbättring. Jag tänker; ge av din erfarenhet, din tid, dina tillkortakommanden, dina utmaningar, dina glädjeämnen. Så blir du människa och låter därmed andra vara människor. (Nej det sänker inte kraven. Det möjliggör dem.)
– Stäm av din grupps arbetsprocess. Strukturer, innehåll, syfte, mål, relationer.
– Kom ihåg vikten av teamutveckling och coachning. Hantera det som skaver. Ert ”hur” möjliggör ert ”vad”. Beteende möjliggör sak.

Nyfiken på mer? Beställ boken här, och hör av dig om du vill ta klivet. Eller prata om klivet.