Briljant i all sin enkelhet

av | 12 november, 2020

När något är briljant i all sin enkelhet. När det är både lättillgängligt och skapar stor effekt. Kan det blir bättre? 👊

Jag pratar så klart om begreppet 10-poängaren. Som plattform betraktat vill jag hävda att 10-poängaren är något av det mest hållbara du kan stå på som ledare. Det är härifrån du verkar.

För mig handlar det om hur vi möter varandra. Vårt förhållningssätt. Något vi förmedlar med hela oss. ”Du är bra – jag är bra.” Människan är i grund och botten naturligt kreativ, full av resurser och potential, det är inget med hen som ska ”fixas”.

Ta till exempel det läge där du behöver ge feedback till en medarbetare. Läget där beteendet inte når full poäng. 10-poängaren handlar alltså om att du som ledare förmedlar att människan bakom alltid är bra, alldeles oavsett. När du lyckas med det ökar sannolikheten radikalt att återkopplingen landar väl och ni kan arbeta framåt på ett bättre sätt.

Jag har under åren märkt att du inte ens behöver tro på 10-poängaren. Det går alldeles utmärkt att testa förhållningssättet och notera resultaten ändå. Jag har mött skeptiker som provat och återkopplat vilken positiv skillnad det gjort. Allt blir enklare, trevligare och ni kommer snabbare i mål. Om du inte redan anammar vänliga, uppskattande ögon på dig själv och dem omkring dig, vad har du att förlora på att prova? 🤓

Om behöver stöd i att växla upp det här synsättet i din teamutveckling eller ledarutveckling – hör av dig till mig på tel 0706-35 01 02 eller maila till anna.bergstrand (at) paxamare.se. På bara ett par timmars coaching och rådgivning kan vi växla upp läget mer än du kanske tror.